HomeAmstelvenersRij op een druilige dag via Youtube mee met de Museumtram

Rij op een druilige dag via Youtube mee met de Museumtram


AMSTELVEEN – Even een leuk tochtje met de Museumtram maken zit er voorlopig niet in. Normaal gesproken rijdt de lijn tussen april en oktober. Daarbij laten de huidige covidmaatregelen het sowieso niet toe om tot een leuke winterse rit te komen.

Toch is er een oplossing: Youtube! Spoorwegen TV maakte namelijk een fraaie reportage over de Museumtram en plaatste ook nog eens een camera op de tram tijdens een ritje Haarlemmermeerstation – Amstelveen.

Goed, het weer kan wat beter. De beelden zijn namelijk geschoten tijdens een druilerige dag. Toch is het heerlijk om tijdens deze coronatijd jezelf even trambestuurder te wanen. Het ritje legt overigens niet het gehele traject af. Door de overkapping van de A9 ligt het eindstation op het ogenblik even voorbij het Broersepark. In 2026 moet het gehele traject weer gereed zijn.

Ecocide

Overigens is niet iedereen even blij met de video. Zo klaagt gebruiker OStark en stelt dat er zelfs sprake is van ecocide. “Het oude spoorwegtracé was vooral tot 25 jaar geleden enorm bloem-, vlinder- en vogelrijk en ’s zomers was het een orkest van krekels en sprinkhanen en vogels met enorm veel bloemen. Zoals een museumtramlijn zou horen te zijn. Maar daarna begon men de natuur te vernietigen. De Gemeente Amstelveen interesseerde zich niet voor de natuur op en naast het baanvak en wilde zich er niet mee bemoeien.”

Bekijk de twee video’s en oordeel zelf

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS