Home Amstelveners Restaurant Kronenburg in de wolken met vierde Bib Gourmand op rij: ‘Dit...

Restaurant Kronenburg in de wolken met vierde Bib Gourmand op rij: ‘Dit is wat we willen doen’

De Michelin-sterren zijn deze week weer uitgereikt en terecht gaat in Amstelveen dan veel aandacht naar Aan de Poel. Het Amstelveense restaurant haalde voor het tiende jaar op rij twee sterren binnen en dat is een prestatie van formaat. Toch werd er in Kronenburg ook een onderscheiding van Michelin binnengehaald. Het naar de kantorenwijk vernoemde restaurant sleept namelijk voor de vierde keer op rij de Bib Gourmand binnen.

Restaurant Kronenburg in de wolken met vierde Bib Gourmand op rij: ‘Dit is wat we willen doen’

Nee, de Bib Gourmand is geen halve ster of aanmoedigingsprijs van de Franse culinaire gids. Simpel uitgelegd houdt de onderscheiding in dat je een meer dan prima een driegangenmenu kan verorberen voor minder dan veertig euro. En dat is ook een prestatie van formaat. Zeker in een tijd waar de prijzen van de ingrediënten de pan uitrijzen.

Bekroning

Chefkok Tom Sinselmeijer en zijn team zijn dan ook berentrots dat erkenning van het grote Michelin voor de vierde keer op rij is binnengehaald. “Voor ons is dat een bekroning op ons werk. Voor mij persoonlijk maar ook voor het hele team.”

Sinselmeijer benadrukt dat het binnen de deuren houden van de Bib Gourmand teamwork is. “Ik denk dat wij de afgelopen tijd gewoon heel constant en bij onszelf zijn gebleven. Ook na de coronatijd hebben we alles weer opgepakt bij waar we zijn gebleven. In onze eigen stijl.”

Vriendelijke prijs

De visie van Kronenburg is simpel. Er wordt op een duidelijke en eerlijke manier gekookt met herkenbare producten. Sinselmeijer: “Zonder al te veel gekke dingen erop. Daarbij is de prijs heel belangrijk. Die moet vriendelijk blijven.”

Als het aan Sinselmeijer en zijn team ligt, wordt het erkenningsplaatje van de Bib Gourmand nog vele jaren bij Kronenburg bezorgd. “Ja, we willen het liefst ieder jaar deze onderscheiding houden. Dit niveau is voor ons perfect. Niet hoger, niet lager. Dit is wat we willen doen.”

Mobiele versie afsluiten