HomeAmstelvenersReporters Amstelveense basisscholen nemen verkiezingen onder de loep met Amstelkids Verkiezingsjournaal

Reporters Amstelveense basisscholen nemen verkiezingen onder de loep met Amstelkids Verkiezingsjournaal

AMSTELVEEN – De kinderreporters van Amstelkids bemoeien zich nu ook met de Amstelveense verkiezingsstrijd. In het Amstelkids Verkiezingsjournaal wordt uitgelegd wat de gemeenteraadsverkiezingen nu eigenlijk inhouden. Ook wordt duidelijk gemaakt dat politieke partijen aan de Amstelveense kinderen moeten denken als er beslissingen worden gemaakt.

Verschillende kinderreporters in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar (van verschillende scholen in Amstelveen) gaan in gesprek met verschillende partijen en leggen hen interessante stellingen voor. Waarom komt er eigenlijk geen heel nieuw zwembad De Meerkamp? En zouden auto’s niet verboden moeten worden rondom scholen? Voor lastige vragen en wat achtergrondinformatie staat ‘Agaath van de Raad’ paraat. Zij weet de kinderen alles te vertellen over de gemeenteraadsverkiezingen. 

Online en op tv te bekijken

Het nieuwe journaal wordt woensdag 2 maart verspreid naar alle basisscholen in Amstelveen, zodat het in de klas bekeken kan worden. Maar het Amstelkids Verkiezingsjournaal is ook te bekijken via www.amstelkids.nl te zien op tv, bij RTV Amstelveen en hierboven op de site van AAN! Amstelveen.

Amstelkids gaat dit jaar nog enkele journaals maken met verschillende onderwerpen. En de redactie is daarom altijd op zoek naar nieuwe verslaggevers en reporters.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS