HomeAmstelvenersRegeling voor woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar opnieuw verlengd

Regeling voor woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar opnieuw verlengd

AMSTELVEEN – De voorrangsregeling Maatwerk Wonen gaat vanaf 1 maart opnieuw van start. Dit betekent dat personen in de leeftijdsgroep tussen de 28 en 34 jaar, die op het moment van aanmelding geen zelfstandige woning hebben, voorrang krijgen op een sociale huurwoning. Hiervoor zijn wederom twintig woningen gereserveerd.

De afgelopen drie jaar heeft de betreffende regeling ook al met succes plaatsgevonden, meldt de gemeente. Afgelopen jaar hebben zich 65 mensen aangemeld. Hiervan voldeden uiteindelijk 39 woningzoekenden aan alle voorwaarden die worden gesteld.

Via deze regeling hebben inmiddels tien deelnemers getekend voor hun nieuwe woning in Amstelveen. Tevens zijn er nog tien andere woningen gereserveerd voor deelnemers die op de wachtlijst staan. Deze worden in de komende weken aangeboden zodra de woningen worden opgeleverd bij Eigen Haard.

De aanmeldperiode voor het project Maatwerk Wonen 2022 begint op 1 maart. Je kunt je tot 15 april 2022 aanmelden via het online aanmeldformulier op de website van de gemeente. Kandidaten die in 2019, 2020 of 2021 een woning geweigerd hebben, zullen in 2022 uitgesloten worden. De voorrangsregeling voor Maatwerk Wonen zal via de website van gemeente Amstelveen worden aangekondigd. Tevens zal deze ook te vinden zijn op de gemeentepagina van het Amstelveens Nieuwsblad.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS