Home112Rechter veroordeelt helper moord Rachid Kotar tot 12 jaar cel

Rechter veroordeelt helper moord Rachid Kotar tot 12 jaar cel

AMSTELVEEN – Een 19-jarige man is vandaag veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf in verband met medeplichtigheid bij de moord op 39-jarige Rachid Kotar voor Health City aan Escapade. De jongen zorgde voor het vervoer van de twee schutters die later voor de rechter verschijnen.

Ondanks dat de veroordeelde man 17 jaar was toen Kotar werd doodgeschoten is er toch volwassenenrecht toegepast. De rechtbank heeft bij dit besluit de ernst van het misdrijf laten meewegen.

Niet zelf geschoten

Het OM had daarom ook 20 jaar geëist tegen de jongen. Deze eis vindt de rechter echter te gortig. Justitie had binnen de eis meegenomen dat het vijfjarige zoontje van Kotar getuige is geweest van de moord. Dat had de veroordeeld niet kunnen weten, is de rechtbank van mening. Ook neemt de rechter ook mee dat de 19-jarige niet heeft geschoten. Daarbij neemt rechter toch nog de jeugdige leeftijd en het feit dat jongen niet eerder was veroordeeld voor een strafbaar feit mee in zijn uiteindelijk beslissing twaalf jaar cel te geven.

Lees ook: 20 jaar cel geëist voor helper liquidatie Escapade

Drie andere verdachten, van 21, 24 en 27-jaar oud zitten nog vast in afwachting van hun zaak in december van dit jaar. Twee daarvan worden er van verdacht daadwerkelijk geschoten te hebben. De 24-jarige verdachte wordt er alleen van verdacht een peilbaken onder de auto te hebben geplakt en vlak voor de moord hebben weggehaald.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS