HomeAmstelveners'Rare machines' in Amstelveen doen onderzoek naar aardwarmte

‘Rare machines’ in Amstelveen doen onderzoek naar aardwarmte

AMSTELVEEN – Huh? Wat doen die rare machines in mijn wijk? Wat zijn die aan het doen? AAN! komt met het antwoord: In delen van Amstelveen vindt namelijk seismisch onderzoek plaats in bodem. De onderzoeken zijn metingen van de aardwarmte. Dinsdag werden er bijvoorbeeld metingen verricht in het Broersepark.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen. Doel van het onderzoek is om nauwkeuriger in te kunnen schatten waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron wellicht haalbaar is.

De gemeente Amstelveen is blij met de onderzoeken. Verantwoordelijk wethouder Floor Gordon liet al eerder weten dat het gebruik van aardwarmte een duurzaam alternatief voor aardgas kan zijn in Amstelveen. “Steeds meer partijen willen serieus onderzoek doen naar de mogelijkheden om onze gebouwde omgeving hiermee te verwarmen. Het is weer een stap op weg naar het realiseren van onze doelen.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS