HomeMilieu en duurzaamheidRainproof-coach gaat aantal geselecteerde Amstelveense tuinen klimaatbestendig maken

Rainproof-coach gaat aantal geselecteerde Amstelveense tuinen klimaatbestendig maken

De gemeente Amstelveen gaat in verschillende buurten een aantal tuinen selecteren om deze klimaatbestendig te maken. Voor deze tuinen maakt een Rainproof coach in samenspraak met de inwoner een klimaatbestendig tuinplan. Inwoners met een vergelijkbare tuin kunnen vervolgens ook gebruikmaken van dit uitgewerkte plan. 

Met deze maatregel stimuleert de gemeente Amstelveners om de eigen leefomgeving aan te passen. “Naast een uitgewerkt plan voor de tuin”, vertelt Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid) “adviseert de coach ook bij de uitvoer van het plan en zoekt hij uit welke subsidies beschikbaar zijn. Vervolgens kunnen andere inwoners met dezelfde soort tuin ook gebruikmaken van dit uitgewerkte plan voor hun eigen tuin. Op die manier geeft de gemeente klimaatbestendig tuinadvies aan alle Amstelveners.” 

Veertien ‘proeftuinen’

Voor dit project werkt de gemeente werkt samen met SPATwater. Dit bedrijf adviseert inwoners bij het klimaatadaptief inrichten van tuinen om de impact op het klimaat te verminderen. De gemeente selecteert in totaal 14 tuinen en zoekt geïnteresseerden. Het gaat hierbij vooral om tuinen die (grotendeels) betegeld zijn. Inwoners die interesse hebben kunnen zich voor 18 september aanmelden via deze link. Het tuinadvies is geschikt voor woningeigenaren en huurders. Bij huurwoningen wordt rekening gehouden met de mogelijkheden. Inwoners met interesse voor het tuinadvies moeten niet te lang wachten, want op=op.

Het gratis tuinadvies is een van de maatregelen die de gemeente neemt om Amstelveen klimaatadaptief in te richten. Daarnaast worden de tuintegels van inwoners t/m oktober gratis opgehaald als die worden vervangen voor groen. Ook legt de gemeente bij Ateliers 2005 een voorbeeldtuin aan met informatie over klimaatbestendige maatregelen.ΩΩ

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS