HomeWijkenRandwijckRaat over verkeerschaos: "Amstelveners moeten niet verrast worden door projecten in buurgemeenten''

Raat over verkeerschaos: “Amstelveners moeten niet verrast worden door projecten in buurgemeenten”

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat wil kijken of de informatievoorziening rondom werkzaamheden in aanpalende gemeenten beter kunnen worden opgepakt. “Amstelveense bewoners en weggebruikers moeten niet verrast worden door projecten in buurgemeenten,” zei de wethouder vanochtend bij een schouw in Randwijck en Uilenstede.

“Ondanks dat de verantwoordelijkheid van deze werkzaamheden niet bij Amstelveen ligt, gaan we kijken hoe we in de toekomst vooraf een betere informatievoorziening kunnen bewerkstelligen,” belooft Raat naar aanleiding van de verkeerschaos vorige week.

‘Situatie genormaliseerd’

Samen met verkeersdeskundigen en handhaving nam Raat een kijkje bij de Roelof Venemaschool en bij Uilenstede. “De situatie lijkt vooralsnog genormaliseerd,”,zegt Raat. “De maatregelen die vorige week zijn genomen lijken te werken. De komende periode houden we de situatie in de gaten.”

Er zijn tekstwagens geplaatst die het verkeer op de Beneluxbaan eerder richting de omleiding A9 leiden. Op de omleidingsroute Uilenstede staat een verkeersregelaar en is extra bebording geplaatst. Er zijn tijdelijk uitneembare paaltjes geplaatst op de bruggen bij Reimersbeek en Walborg om illegaal sluipverkeer te voorkomen. Tevens is er een aanvullende omleidingsroute vanaf Uilenstede via de Prof. J.H. Bavincklaan richting Rembrandtweg.

Lees ook: UPDATE: Afsluiten Beneluxbaan levert veel ergernis op bij weggebruikers

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Amsterdam. www.amsterdam.nl/projecten/werkzaamheden/werkzaamheden/buitenveldertselaan/ Op deze pagina staan ook contactgegevens bij Amsterdam voor omwonenden en weggebruikers die vragen hebben.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS