HomePolitiekBbARaadslid Monkelbaan wekt verbazing door tegenstem bij voorstel financiering Oekraïense vluchtelingen

Raadslid Monkelbaan wekt verbazing door tegenstem bij voorstel financiering Oekraïense vluchtelingen

Raadslid Pieter Monkelbaan (bbA) deed gisteren tijdens de gemeenteraad de wenkbrauwen fronzen door als enige raadslid tegen het besluit te stemmen om vijf miljoen beschikbaar te stellen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dit terwijl hij wel voor voorfinanciering is.

Eerder was in de gemeenteraad de discussie waaruit de gelden (die door het rijk weer worden vergoed) moest worden gehaald. In het raadsvoorstel was sprake om de vijf miljoen indirect uit het lokale coronafonds te halen. Daar waren de beoogde nieuwe collegepartijen (VVD, D66. PvdA en GVA) en Actief voor Amstelveen het niet mee eens. Via een amendement werd dit uiteindelijk rechtgetrokken.

Stemverklaring

BurgerBelangen Amstelveen had tegen het amendement gestemd. De partij is het echter wel eens dat er vijf miljoen beschikbaar wordt gesteld om de opvang van de Oekraïense vluchtelingen te kunnen continueren.

De tegenstem van Monkelbaan zorgde dus voor vraagtekens. Tegenover AAN! verschaft hij duidelijkheid: “Uiteraard ben ik voor de voorfinanciering van het extra werkbudget Oekraïne. Wel stemden wij (ik) tegen het amendement. Dus tegen de aanpassing, hetgeen ik wilde aangeven. Dat had ook met een stemverklaring gekund.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS