Home112Raad zet streep door preventief fouilleren in Amstelveen

Raad zet streep door preventief fouilleren in Amstelveen

AMSTELVEEN – De Amstelveense gemeenteraad heef woensdag bij de raadsvergadering een streep gezet door de mogelijkheid preventief te fouilleren in Amstelveen. Op initiatief van D66 werd niet ingestemd om dit via een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) mogelijk te maken.

Alleen het CDA en de ChristenUnie konden het vinden in het voorstel van de burgemeester en wethouders. D66 en ook andere partijen vinden preventief fouilleren een te zwaar middel om in de gereedschapskist van de burgemeester te leggen.

Vernielingen Oude Dorp

ChristenUnie-fractievoorzitter Bert de Pijper denkt dat met preventief fouilleren enkele vernielingen in het Oude Dorp tijdens de invoering van de avondklok tijdens de coronacrisis voorkomen hadden kunnen worden. Weinig raadsleden konden echter meegaan met de gedachtegang van de eenmansfractie.

Burgemeester Tjapko Poppens liet uiteindelijk blijken dat hij ook beseft dat preventief fouilleren een zeer hekel punt is en dat zorgvuldigheid hierbij van zeer groot belang is. Hij kon dan ook vinden om op een later moment hier nog eens op terug te komen. De mogelijkheid dat de Amstelveense APV op een later moment wel preventief fouilleren toestaat is dus nog steeds aanwezig. De APV wordt jaarlijks herijkt.


Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS