HomeA9Raad: 'Geen hoogbouw aan zuidzijde A9 ter hoogte van het Stadshart'

Raad: ‘Geen hoogbouw aan zuidzijde A9 ter hoogte van het Stadshart’

AMSTELVEEN – De Amstelveense raad heeft vorige week bepaald dat er geen plaats moet zijn voor hoogbouw aan de zuidzijde van het Stadshart. Na de verbreding van de A9 komen er wat extra mogelijkheden om te bouwen, maar wat de gemeenteraad betreft gaat dit niet om torenhoge flats.

Doordat de A9 ter hoogte van het Stadshart verdiept komt te liggen, met een overkapping van zo’n 250 meter eroverheen, komt veel ruimte vrij. Aan de noordkant wordt het busstation opgeknapt, komt een bioscoop en is er ruimte voor een nieuw gebouw met een landmarkfunctie, ‘Het Baken’.

Aan de zuidkant komt ook ruimte voor ontwikkeling. Collegepartijen VVD, D66 en PvdA zien dat er nu al projectontwikkelaars op de plannen vooruit lopen met plaatjes van grote gebouwen. Hierdoor is al wat onrust ontstaan bij omwonenden.

Oppassen voor ontwikkelaars

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Het is logisch dat nog niet alle plannen tot in detail klaar zijn. Maar onduidelijkheid leidt tot onrust bij buurtbewoners en andere belanghebbenden. Dat terwijl hun steun juist superbelangrijk is voor het succes van het project. We moeten daarom nu met ze in gesprek. Echt luisteren naar wat Amstelveners belangrijk vinden voor dit gebied.”

VVD-wethouder Raat is het eens met de partijen en lijkt ook uit ervaring te spreken: ” Als je ontwikkelaars een vinger geeft, nemen ze je hand. Als we nu nee zeggen is het ook nee.” Partijgenoot Paul Feenstra vindt daarom ook dat er juist nu duidelijke kaders moeten worden gesteld.

De motie waarin om deze kaders wordt gevraagd werd woensdag unaniem aangenomen door de raad.

Foto: Binnen het witte vierkant komt het gebouw Het Baken. Aan de zuidzijde van de A9 zien projectontwikkelaars echter nog ruimte om te bouwen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS