HomeAmstelvenersPvdA vindt het tijd voor bewaakte fietsenstalling bij tramhalte

PvdA vindt het tijd voor bewaakte fietsenstalling bij tramhalte

AMSTELVEEN – De fractie van de Amstelveense PvdA vindt dat het tijd is voor een bewaakte fietsenstalling bij een van de haltes van de Amstelveenlijn. Een halte in Amstelveen-Zuid zou volgens de partij in aanmerking moeten komen.

Omdat de laatste jaren veel buslijnen zijn opgeheven en er steeds minder tram- en bushaltes zijn merkt de PvdA dat er steeds meer wordt gefietst naar de haltes van de Amstelveenlijn. Op het ogenblik is er echter nog niet de mogelijkheid om de (elektrische fiets) op een bewaakte stalling achter te laten.

PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “De overstap van fiets op OV kan beter, die moet naadloos verlopen. Dat is belangrijk voor mensen die verder van bus- en tramhaltes wonen. Zo’n naadloze overstap vereist een goede fietsenstalling, zonder zorgen of de fiets er ’s avonds nog staat.”

De PvdA begrijpt dat een bewaakte fietsenstalling bij iedere bushalte en iedere tramhalte te veel van het goede is. “Aan de noordkant van Amstelveen kunnen mensen die met het OV verder willen reizen met de fiets naar station Amsterdam Zuid, daar is al een goede bewaakte fietsenstalling. Een plek in het zuiden ligt daarom meer voor de hand. De wethouder is al bezig met plannen voor een openbaar vervoerknooppunt bij halte Sacharovlaan,” aldus Van den den Bosch:

Het plan van de PvdA heeft steun van andere partijen. De wethouder heeft toegezegd de mogelijkheden te gaan onderzoeken en uiterlijk maart volgend jaar te laten weten of er inderdaad een bewaakte fietsenstalling in Amstelveen zuid kan komen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS