Home Ondernemen PvdA kijkt met argusogen naar vestiging bezorgdiensten

PvdA kijkt met argusogen naar vestiging bezorgdiensten

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de PvdA maakt zich zorgen over de vestiging van een aantal nieuwe bezorgdiensten zoals Gorillas en Getir. Deze bezorgbedrijven richten zich vooral op consumenten die snel iets nodig hebben en bereid zijn hiervoor diep in de buidel te tasten.

De PvdA vreest vooral dat bij de distributiepunten van de diensten het een komen en gaan van e-bikes en scooters wordt. Dit kan weer veel overlast veroorzaken voor buurtbewoners. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Er zijn in Amstelveen al veel bezorgers onderweg. Dat geeft nu al overlast. Als er voor ieder vergeten pakje boter nog een extra scooter de weg op gaat, loopt het echt uit de hand.”

Een van de locaties waar een bezorgdienst is gestart, is een winkel in winkelcentrum Kostverlorenhof. Hier komt een vestiging van Getir onder een appartementengebouw. Op de eigen website zegt Getir te leveren tot middernacht. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Er is in de buurt rond Kostverlorenhof veel onrust ontstaan over die winkel. Mensen maken zich zorgen over hun nachtrust en de verkeersveiligheid. De gemeente moet snel in actie komen om overlast tegen te gaan.” 

De PvdA heeft daarom vragen aan het college gesteld.

Mobiele versie afsluiten