HomeAmstelvenersPvdA blij met twintig procent sociale woningbouw in plan Bovenkerkerweg

PvdA blij met twintig procent sociale woningbouw in plan Bovenkerkerweg

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de PvdA is verheugd dat bij nieuwbouw aan de Bovenkerkerweg ook de minder draagkrachtigen in onze gemeente worden meegenomen. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn enorm, dus ik ben ontzettend blij dat de gemeente ook hier in wil zetten op sociale woningbouw.”

De oude kantoren aan de oostzijde (Middenhovenkant) van de Bovenkerkerweg, ter hoogte van de Willem Dreesweg en de Poortwachter, staan grotendeels leeg. Daar komen woningen voor in de plaats. Vorige week werd dit voor het eerst besproken in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur van de Amstelveense gemeenteraad. In de concept Nota van Uitgangspunten, wordt 20% sociale woningbouw genoemd.

In gesprek met buurtbewoners

Hoewel er nu een aantal uitgangspunten is geformuleerd, is nog niet vastgelegd hoe de strook langs de Bovenkerkerweg er precies uit gaat zien. Projectontwikkelaars willen er graag zo veel mogelijk dure woningen bouwen, buurtbewoners zijn juist bang voor de leefbaarheid van hun wijk. De PvdA zegt op zoek te willen gaan naar het optimum: zo veel mogelijk betaalbare woningen, maar wel passend in de wijk. Van den Bosch: “Alleen door in gesprek te gaan met buurtbewoners, kan er een plan komen dat zowel voor woningzoekenden als omwonenden goed uitpakt.”

Hoe veel woningen er precies langs de Bovenkerkerweg gebouwd kunnen worden kan dus nog niet gezegd worden, dat hangt er van af wat voor plan er uiteindelijk komt. De 20% sociale woningbouw staat wat de PvdA betreft echter vast.V an den Bosch: “Woningbouw op deze locatie is prima, maar dan moet het wel woningbouw zijn waar de Amstelveense woningzoekenden wat aan hebben. De woningnood moet opgelost worden. Sociale huur is wat dat betreft voor ons topprioriteit. Daar zijn de tekorten het grootst.” 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS