HomeWijkenAmsterdamse BosPubliek bij EK hockey Amstelveen: 2.700 toeschouwers per wedstrijddag welkom

Publiek bij EK hockey Amstelveen: 2.700 toeschouwers per wedstrijddag welkom

AMSTELVEEN – Bij het EK Hockey dat van 4 tot en met 13 juni in het Wagener Stadion te Amstelveen wordt gehouden, is publiek welkom. Na overleg tussen hockeybond KNHB en diverse instanties zoals het ministerie en betrokken gemeenten is besloten 2.700 toeschouwers per dag toe te laten.

Deze toeschouwers worden per huishouden geplaceerd. Ook wordt op het gehele terrein in het Amsterdamse Bos rekening gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand. Daarbovenop gaat de KNHB er op dit moment van uit dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve sneltest tot het evenement kunnen worden toegelaten.

Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB: “We gaan er op dit moment van uit elke dag een beperkt aantal toeschouwers toe te kunnen laten, wie weet is er eind mei nog wel wat meer mogelijk. Maar ook met een beperkter aantal toeschouwers zal de sfeer in het stadion geweldig zijn.”

Gerritsen heeft ook afspraken gemaakt indien de ontwikkelingen rond het coronavirus toch roet in het eten gooien en publiek alsnog niet wordt toegestaan. “Daar gaan we nu niet van uit maar gaat dat negatieve scenario op, dan garanderen wij dat de kaartkopers hun geld terug krijgen. Zo hebben we dat ook afgesproken met de landelijke en lokale overheid.”

De kaartverkoop is vandaag gestart.

Foto('s):PXhere
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS