HomeAmstelvenersProef met nieuw buurtvervoer in Waardhuizen en Middenhoven

Proef met nieuw buurtvervoer in Waardhuizen en Middenhoven

AMSTELVEEN – Bewoners van Waardhuizen en Middenhoven kunnen sinds kort gebruikmaken van een nieuw vervoersmiddel in de wijk. Deze wijkmobiel – Uit &Thuis WaMi genoemd – is een kleine elektrische auto die per telefoon kan worden besteld voor een eenpersoonsritje naar de supermarkt of de bushalte. 

“De Uit & thuis WaMi is een belangrijke vorm van aanvullend vervoer in wijken waar veel senioren wonen en de afstand tot OV-haltes groot is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer die maandag aanwezig was bij de officiële ingebruikname bij buurtcentrum De Meent. “Deze vorm van aanvullend OV is vooral bedoeld voor mensen die minder goed ter been zijn en voor wie het openbaar vervoer geen goede oplossing biedt”. 

Een euro per ritje

De wethouder feliciteerde de bewoners met deze nieuwe vorm van vervoer en bedankte de vrijwilligers die op de WaMi gaan rijden. Sandra van Engelen, raadslid voor het CDA, die in een motie opriep voor deze manier van fijnmazig OV werd in het zonnetje gezet. Vervolgens kroop Ellermeijer achter het stuur van de WaMi om de eerste passagier van het buurtcentrum naar huis te rijden.

De wijkmobiel kan per telefoon worden besteld door bewoners in Waardhuizen en Middenhoven. De kosten zijn € 1,- per rit. Het gaat om een pilot van zes maanden. Bij een positieve evaluatie kan dit verder worden uitgerold in Amstelveen. Met dit vervoer kan worden gereisd binnen de wijken Waardhuizen en Middenhoven en naar enkele sociaal maatschappelijke en medische voorzieningen in de aangrenzende wijken.

Meer informatie over ‘De Uit en Thuis WaMi’.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS