HomeAmstelvenersProef met aanpak menstruatiearmoede op HWC, KKC en Panta Rhei

Proef met aanpak menstruatiearmoede op HWC, KKC en Panta Rhei

AMSTELVEEN – Op drie Amstelveense middelbare scholen start een pilot met het gratis aanbieden van menstruatiemiddelen aan meisjes die dat vanwege armoede en de gezinssituatie thuis niet van uit huis meekrijgen.

Vanaf aankomend schooljaar 2021/2022 worden op de middelbare scholen Keizer Karel college (KKC), Herman Wesselink college (HWC) en Panta Rhei menstruatiemiddelen vrij beschikbaar gesteld. Rond het einde van het schooljaar wordt de proef geëvalueerd.

“De scholen geven aan een sterk vermoeden te hebben van menstruatiearmoede onder scholieren. Dat is als vrouwelijke leerlingen te weinig geld hebben om menstruatieproducten, zoals tampons of maandverband, te kopen. De aanschaf van menstruatiemiddelen is voor de gezinnen van leerlingen te duur. Daarom is het heel goed dat we deze proef doen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen).

“Wij vinden het belangrijk dat er geen drempels zijn om onderwijs te volgen en dat we deze middelen gratis kunnen aanbieden aan deze doelgroep. Wij boden deze middelen al wel aan, maar goed dat de gemeente nu de betaling op zich neemt”, geeft één van de coördinatoren van de leerlingbegeleiding van Panta Rhei aan. 

De scholen willen de menstruatiemiddelen op dezelfde wijze aanbieden. Ze zullen in een kastje in een lokaal liggen. Dit lokaal is volgens de scholen een prettige locatie en vrij toegankelijk voor scholieren. Scholieren kunnen de menstruatiemiddelen zelf pakken en kunnen ook een kleine voorraad voor thuis meenemen. Om een passend aanbod te bieden worden verschillende menstruatieproducten beschikbaar gesteld.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS