HomeCultuurPresentatie Cobraprijswinnaar Van der Werve met eigenzinnig oeuvre

Presentatie Cobraprijswinnaar Van der Werve met eigenzinnig oeuvre

AMSTELVEEN – Guido van der Werve heeft gisteren Cobra Kunstprijs Amstelveen 2021 ontvangen uit handen van burgemeester Poppens. Aansluitend vond de opening plaats van de presentatie die de beeldend kunstenaar ter ere van de prijs mocht inrichten. Deze presentatie is vanaf vandaag tot en met 6 maart 2022 te zien. 

De kunstenaar ontving de prijs vanwege zijn eigenzinnig ontwikkelde oeuvre. Burgemeester Poppens sprak zijn waardering uit voor het werk van Van der Werve en vond het een eer dat hij de kunstprijs aan hem mocht overhandigen. Ook zei Poppens blij te zijn met het levendige Cobra Museum. “Juist in deze tijd, waar corona ons leven op de rem zet, kan kunst onze horizon verruimen en ons inspireren.” 

De Cobra Kunstprijs Amstelveen, die sinds 2005 bestaat, wordt periodiek uitgereikt aan een mid-career beeldend kunstenaar die werk maakt dat getuigt van engagement in de geest van de Cobra-beweging. Experiment, interdisciplinariteit en radicaliteit vormen het hart van deze beweging.

De prijs bestaat uit een geldprijs van €15.000 en een tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS