Home112Politie zoekt moordenaar van avondwinkelman Huib Krooder in verband nieuwe moordzaak

Politie zoekt moordenaar van avondwinkelman Huib Krooder in verband nieuwe moordzaak

AMSTELVEEN – De politie is druk op zoek naar Zouo Angel, die ook wel ‘Tom’ wordt genoemd. Angel stak in 2007 op 16-jarige leeftijd avondwinkeleigenaar Huib Krooder dood en wordt nu weer verdacht van dodelijk geweld. Hij wordt in verband gebracht met een schietpartij in Heerlen.

Tegenover het AD reageert Krooders dochter Esmeralda aangeslagen op het nieuws dat Angel vermoedelijk betrokken is bij nog een dodelijk incident. ,,Ik sta helemaal te shaken. Hier zijn geen woorden voor. Hoe kan dit nou toch weer? Hoe kan deze man doorgaan met het vernielen van mensenlevens? Het wordt tijd dat ze hem een keer vasthouden, voordat hij nog meer slachtoffers maakt. Ik had het wel kunnen raden dat hij na zijn vrijlating nog meer slachtoffers zou maken. Een tikkende tijdbom, dat is het.”

Amstelveen maar ook Buitenveldert was in 2007 geschokt nadat de karakteristieke roodharige Krooder was neergestoken in zijn kleine avondwinkel aan de Kalfjeslaan. Krooder was bij veel mensen bekend en kon rekenen op veel sympathie bij zijn klanten.

10.000 euro beloning

Voor de tip die leidt tot de aanhouding van Angel Zouo wordt een beloning van 10.000 euro in het vooruitzicht gesteld. Angel heeft een lichte huidskleur, is niet erg lang en heeft een breed postuur. Hij heeft donker haar, donkere ogen en is brildragend. Verder is opvallend dat hij linkshandig is, een tatoeage heeft op zijn arm en spreekt met een Amsterdams accent. Denkt u te weten waar hij zich bevindt of heeft u andere informatie? Bel dan met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Ziet u Tom Angel? Benader hem dan niet zelf, maar bel direct de politie op 112.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS