Home112Politie valt woning binnen na tip over vuurwapen: wapen blijkt nep, bewoner...

Politie valt woning binnen na tip over vuurwapen: wapen blijkt nep, bewoner opgepakt

Een grote politieactie heeft vanmiddag voor flink wat ophef gezorgd aan de Camera Obscuralaan in Amstelveen. Nadat een getuige had gemeld dat een gewapende man een flatwoning was binnengegaan, nam de politie het zekere voor het onzekere en stuurde er behalve agenten ook een politiehelikopter en een politiehond op af. 

Politie houdt man aan na melding over vuurwapen, blijkt nep

Omdat de politie rekening hield met een woningoverval gingen agenten in kogelwerende vesten voorzichtig op het appartement af, laat een woordvoerder van de politie weten. Ondertussen cirkelde er een politiehelikopter boven de flat. 

Eenmaal op de galerij sommeerden de agenten de aanwezigen uit de woning te komen, waar alleen een vrouw gehoor aan gaf. Nadat zij de woning had verlaten, gingen agenten met een politiehond naar binnen. 

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Politie valt woning Amstelveen binnen na tip over man met wapen

Daar troffen ze een man, die direct werd aangehouden. Ook het wapen werd gevonden, al bleek het al snel om een nepwapen te gaan. Hoewel de man het wapen voor zover bekend niet heeft gebruikt bij het plegen een strafbaar feit, heeft de politie hem voor verhoor meegenomen naar het bureau.  

(Tekst gaat verder onder tweet)

Op de foto in de tweet hierboven is te zien dat het om een speelgoedpistool gaat. De laatste tijd waarschuwt de politie regelmatig voor het gebruik van zogeheten gelblasters. Dat zijn grotere speelgoedwapens waarmee gel- of waterballetjes kunnen worden afgeschoten.

Hoewel gelblasters officieel speelgoed zijn, kun je er iemand lelijk mee verwonden, bijvoorbeeld als er een balletje in een oog komt. Bovendien waarschuwt de politie eigenaren van gelblasters ze niet te gebruiken in de openbare ruimte, omdat gelblasters en échte (semi)-automatische wapens soms veel gelijkenissen vertonen.  

Foto('s):VLN Nieuws

AANRADERS