Home 112 Politie pakt twee woninginbrekers op heterdaad

Politie pakt twee woninginbrekers op heterdaad

AMSTELVEEN – De politie heeft zondagochtend rond 05.30 uur twee inbrekers op heterdaad aangehouden op de Alpen Rondweg in Groenelaan. Mogelijk kunnen de twee worden gelinkt aan meerdere woninginbraken in Amstelveen.

De politie laat weten dat beide verdachten, een van 25 jaar en een van 31 jaar oud, beiden in Amstelveen woonachtig zijn. Ze werden betrapt door een alerte buurtbewoner, die direct de politie gealarmeerd had.

Meerdere inbraken

De afgelopen weken werd er meermaals ingebroken in woningen in Amstelveen. De werkwijze van deze inbraken kwam overeen. Zo werd er hoofdzakelijk ingebroken in hoekhuizen en door middel van het verbreken van het raam of kozijn. Zo werden afgelopen week 10 inbraken gemeld, waarvan de helft in de wijk Waardhuizen. Een week eerder waren er 8 inbraken of pogingen daartoe en de week daarvoor 6, voornamelijk in de Westwijk.

Ook vraagt de politie of er bewoners zijn die in de afgelopen weken nog geen melding of aangifte hebben gedaan van een inbraak, dit alsnog te doen. ,,Uw informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek en daarnaast kunnen mogelijk aangetroffen goederen zo worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.” Aldus de politie.

De politie laat weten dat ze steeds vaker zien dat bekende inbrekersmethodes gebruikt worden, waarbij bijvoorbeeld takjes tegen de deur worden gezet of stukjes tape tussen de deur en het kozijn. Inbrekers gebruiken dit dan om te zien of er iemand thuis is. De politie laat daarom weten dat het verstandig is om tijdens de vakantie een goede kennis of bekende te vragen om de woning extra in de gaten te houden en daarbij extra te letten op deze inbreek-trucjes. Mocht u dit nou zien gebeuren? Maak dan vooral melding bij de politie.
Mobiele versie afsluiten