Home112Politie leent bewegingsmelders uit om aantal inbraken tijdens vakantie terug te dringen

Politie leent bewegingsmelders uit om aantal inbraken tijdens vakantie terug te dringen

AMSTELVEEN – De Amstelveense politie geeft deze zomervakantie een aantal bewegingsmelders in bruikleen om woningen van vakantiegangers beter te beveiligen. Het gaat voor om locaties waar waar de kans op inbraak groot is.

De politie hoopt op deze manier om het aantal inbraken in de vakantie te kunnen verminderen. Door het plaatsen van een bewegingsmelder kan de woningen 24 uur en 7 dagen per week in de gaten worden gehouden.

Als er daadwerkelijk beweging in een huis wordt gedetecteerd, wordt dit binnen enkele seconden doorgegeven aan de politie.

Voorwaarden

Om een bewegingsmelder in bruikleen te krijgen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Er is slechts een beperkt aantal apparaten beschikbaar.

  • De bewoner moet meer dan twee dagen op vakantie zijn
  • Er zijn geen huisdieren in de ruimte waar de melder wordt geplaatst
  • Er komt niemand in de woning om dieren te verzorgen
  • De woning ligt in een gebied waar de kans op inbraak groot is. Dit wordt na aanmelding bepaald in samenwerking met het inbraakpreventieteam

Aanmelden

Aan melden kan door een e-mail te sturen naar woninginbraken.amstelveen@politie.nl . Hierin moeten de volgende gegevens staan:

  • Naam, geboortedatum, adres en postcode
  • De periode waarin je afwezig bent en op vakantie gaat
  • Een telefoonnummer waarop je te bereiken bent

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS