Home112Politie: 'Een bank zal nooit een bankpas bij u ophalen of uw...

Politie: ‘Een bank zal nooit een bankpas bij u ophalen of uw pincode vragen’

AMSTELVEEN – De Amstelveense politie waarschuwt op Facebook nogmaals voor zogenoemde helpdeskfraude. Vaak oudere kwetsbare mensen zijn hier de dupe van. Oplichters wijzen op gevaren die er helemaal niet zijn en maken gebruik van aangeprate angst.

Een bekend voorbeeld is dat een bankmedewerker belt met de mededeling dat er iets onveiligs of vreemd gebeurt op de privérekening. Het advies is dan om het geld zo snel als mogelijk over te boeken naar een veilige kluisrekening. Deze rekening is vanzelfsprekend van de oplichters.

Koeriersdienst

Een ander voorbeeld is dat mensen worden benaderd met de mededeling dat de betaalpas niet meer veilig is en dat deze opgehaald gaat worden door iemand van de bank of koeriersdienst. Vaak staat er dan verdacht snel iemand bij slachtoffers op de stoep om uw pas op te halen.

De politie zegt dat er nog verschillende varianten van de oplichting mogelijk zijn. Daarom wordt gewaarschuwd met een duidelijke mededeling: “Een bank zal nooit een bankpas bij u ophalen of uw pincode vragen.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS