HomeAmstelvenersPodcast Zondagmiddagcafé met Diana Julio: 'Steeds meer mensen vallen buiten de boot'

Podcast Zondagmiddagcafé met Diana Julio: ‘Steeds meer mensen vallen buiten de boot’

KEIZER KARELPARK – In de eerste podcast van het Zondagmiddagcafé in het nieuwe jaar spreekt Ernst Jan Wilhelmis met Diana Julio. De van oorsprong Amsterdamse Julio heeft als vitaliteitsprofessional in Keizer Karelpark. Samen met welzijnsorganisatie Participe kijkt ze regelmatig hoe zij haar steentje kan bijdragen om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen in de wijk.

Meedoen in Amstelveen was voor Julio als ras-Amsterdamse in het begin nog wel moeilijk. Ze was totaal onbekend met een aantal ongeschreven Amstelveense regels. Zoals de regel dat regel dat de meeste Amstelveners een parkeerplek voor het eigen huis hebben die je als buurvrouw dan wel vrij moet laten. Diana kan er om lachen.

Speedboot

Tijdens de podcast wijst Julio erop dat aanhaken binnen de huidige maatschappij steeds moeilijker wordt. Ze citeert daarbij psychiater Dirk de Wachter. Die vergelijkt de huidige tijdsgeest met een speedboot die op volle vaart de toekomst binnenglijdt. Voorop de snelle jongens maar door de snelheid vallen ook veel mensen die achter zitten van de boot. De boot stopt alleen niet om ze weer binnenboord te halen.

Julio wil zich juist inzetten voor de mensen die niet meer op de speedboot zitten. Daarom heeft ze er ook voor gekozen om politiek actief te worden. Tijdens een bijeenkomst over armoede in Café de Manen trof zij Jacqueline Höcker van Lijst Höcker. Er was een klik en Julio is nu al enige tijd actief als burgerraadslid. Lijst Höcker wordt binnenkort omgedoopt tot Goed voor Amstelveen en bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart staat Julio dan ook op de lijst.

AANRADERS