HomeCultuurPlatform C biedt onderdak aan nieuwe samenwerkingen

Platform C biedt onderdak aan nieuwe samenwerkingen

Platform C kent een groot aantal samenwerkingspartners in Amstelveen en de regio Amstelland. Dat gebeurt steeds vaker onder het dak van Platform C aan het Stadsplein in het verlengde van de missie van Platform C: uitgroeien tot een creatief en educatief platform voor jong en oud. Recente samenwerkingspartners zijn Stichting Future Face, mediabedrijf AAN! Amstelveen en Enjoy! Learning.

Op de derde etage van Platform C zijn nu diverse creatieve en educatieve organisaties gevestigd. Gezamenlijk zorgen zij voor nog meer synergie, energie en en een fijne vibe in het gebouw van Platform C.

De nieuwe bewoners stellen zich graag voor:

Future Face: creatieve ruimte voor jongeren

Voor jongeren was er tot nu toe geen locatie beschikbaar in Amstelveen waar zij hun ideeën konden realiseren en konden experimenteren met hedendaagse muziek- en videodisciplines als DJ, muziekproductie en videobewerking. Dat kan nu wel!

In samenwerking met Stichting Future Face ontwikkelde Platform C een creatieve ruimte voor jongeren binnen haar muren aan het Stadsplein. Twee ruimtes, waarin zij met gelijkgestemden en ambassadeurs van de stichting ideeën uitwisselen, workshops, evenementen en campagnes organiseren en kunnen oefenen op de benodigde apparatuur. Door deze waardevolle ontmoetingen met anderen mogelijk te maken, verbindt Future Face jongeren onderling en met andere generaties en groeperingen in de samenleving.

Hoe vruchtbaar dat partnerschap tussen Platform C en Future Face inmiddels is, blijkt uit recente projecten waar onder andere poppodium P60 zich bij aansloot. Zo wordt in diverse samenwerkingen een cross-over evenement georganiseerd en is recentelijk InnerWorld van start gegaan, een acteercursus van 7 weken waar jongeren afsluiten met het maken van een korte speelfilm.

Future Face staat in direct contact met jongeren. Dat maakt dat Platform C en partners hun programma’s beter kunnen afstemmen op deze doelgroep.

Zie Our Future Face – https://ourfutureface.com/

Enjoy! Learning

De meest recente samenwerking vormt de komst van Enjoy! Learning naar Platform C. Enjoy! Learning is een bijles- en studiebegeleidingsinstituut voor leerlingen in de leeftijd van 6-18 jaar.

Enjoy! Learning biedt bijlessen aan leerlingen van het basisonderwijs en intensieve studiebegeleiding en bijles aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Dat doen de begeleiders niet alleen vakinhoudelijk, maar ook wat betreft studievaardigheden of met het plannen van maak- en leerwerk. Enjoy! Learning schenkt ook aandacht aan de sociaal-psychologische kant van het studieproces om druk en stress te verminderen. Met deze persoonlijk gerichte aanpak sluit het instituut goed aan bij de missie van Platform C.

Meer weten: zie Enjoy! Learning – www.enjoy-learning.nl

Met Enjoy! Learning komen ook haar partners mee. Dat zijn Miranda Ridderbosch van Kinderpraktijk Amstelveen en Roos Lambalk van De Kinderfysio Amstelveen. Miranda werkt als integratieve kindertherapeut en Roos is kinderfysiotherapeut. Meer informatie is te vinden op hun websites: www.kinderpraktijkamstelveen.nl en www.dekinderfysioamstelveen.nl

AAN! Amstelveen

Sinds kort vult ook AAN! Amstelveen een ruimte op de derde etage van Platform C. AAN! is een jonge online omroep. Het mediabedrijf biedt geen ‘ouderwetse’ radio en tv maar wel producties in de vorm van podcasts en video die ‘on demand’ worden aangeboden op het media-apparaat naar keuze. Daarnaast is het opleiden van jong mediatalent een van de speerpunten. AAN! werkt hiervoor nauw samen met NH Media en de Vrije Universiteit Amsterdam. De talenten worden begeleid hun mediadromen te verwezenlijken door in te springen op de nieuwste mediatrends en -ontwikkelingen. 

Zie AAN! Amstelveen – https://aanamstelveen.nl/

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS