Home Politiek BbA Hoge nieuwbouw aan Newa van tafel na protesten bewoners en politiek

Hoge nieuwbouw aan Newa van tafel na protesten bewoners en politiek

AMSTELVEEN – De plannen om aan de Newa op de locatie van de voormalige WW Smit-garage hoogbouw te realiseren zijn van tafel. Buurtbewoners en ook veel politieke partijen zien de hoogbouw niet zitten. Reden voor het college om de zogenoemde quickscan naar de haalbaarheid van het project niet te verlengen.

Het plan voor nieuwbouw op de plek van de garage en het tankstation op de hoek Groenelaan/Sportlaan was ingediend door Waterland Real Estate en TB Verkerk Projects. Het college sprak bij monde van Floor Gordon een jaar geleden van een mooi intitiatief voor wat betreft het toevoegen van woningen conform de woonagenda. ,,Met name het toevoegen van middeldure huur- en koopwoningen sluit daar goed op aan,” zei Gordon destijds.

‘Goede beslissing’

Tot opluchting van buurtbewoners en ook veel politieke partijen is nu toch een streep door het initiatief gezet. De lokale partij bbA heeft zich al vanaf het presenteren van de plannen verzet. Pieter Monkelbaan van de partij is dan ook opgelucht: “Een goede beslissing, voor dit moment. Indien zoveel omwonenden een bouwinitiatief van die omvang niet zien zitten dan moet je het niet koste wat het kost willen doorzetten.”

Overigens benadrukt het college dat het de ontwikkelaar vrij staat om met nieuwe plannen te komen. Deze moeten dan wel rekening houden met de bezwaren van de omwonenden en ook passen binnen het voornemen een rotonde aan te leggen bij de T-kruising Groenelaan/Sportlaan.

Mobiele versie afsluiten