HomeAmstelvenersPlan voor sloop en nieuwbouw scholencomplex Middenhoven Orion

Plan voor sloop en nieuwbouw scholencomplex Middenhoven Orion

AMSTELVEEN – Er liggen plannen om de scholen die rond De Meent en de sporthal in de wijk Waardhuizen/Middenhoven liggen te slopen. De Willem Alexanderschool en de Cirkel moeten dan terugkeren in tweelaags nieuwbouw op de zelfde plek. De Pioniers staat op de planning om in z’n geheel te verhuizen naar het schoolgebouw aan Orion 1b.

Dit blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad. Op het ogenblik is een er ambtelijk genoemde ruimtelijke verkenning voor het scholencomplex. Dit omdat de scholen te klein zijn en ook niet meer aansluiten op het huidige onderwijs. Het complex werd zo’n veertig jaar geleden opgeleverd. De laatste jaren wordt vooral geklaagd over de klimaatbeheersing in de drie scholen.

Meer ruimte voor opvang

Binnen de huidige plannen moeten worden De Meent en de sportzaal staan maar worden wel enigszins aangepast. De schoolgebouwen om de sporthal heen moeten in z’n geheel verdwijnen en plaatsmaken voor protestants-christelijke Willem Alexanderschool en de katholieke De Cirkel.

De openbare De Pioniers kan dan verhuizen naar het schoolgebouw dat naast de voormalige bibliotheek aan de Orion staat. Bij de nieuwbouw rond sporthal moet ook plaats komen voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

Haal- en brengzones

Bij de nieuwbouw gaat ook uitgebreid rekening worden gehouden met het haal- en brengverkeer van leerlingen. Op het ogenblik is het dagelijks een chaos van busjes en auto’s rond het scholencomplex. Aparte haal- en brengzones moeten hier verandering in brengen.

Met de sloop van de scholen komt er ruimte vrij omdat er in twee lagen gaat worden gebouwd. Deze kan worden ingevuld door woningbouw, meer groen, aanvullend parkeren of een combinatie. Ook ligt er vanuit zorgorganisatie Brentano een wens om meer zorgkamers te realiseren in Amstelveen. Deze wens wordt ook meegenomen in verder onderzoek naar de metamorfose van het huidige complex.

De plannen voor de sloop zijn nog in de verkennende fase en moeten nog worden uitgewerkt in definitieve voorstellen. Hierover moet de gemeenteraad uiteindelijk gaan beslissen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS