Home Wijken Groenelaan Plan voor fusie tussen NFC en Amstelveen Heemraad: club moet per 1...

Plan voor fusie tussen NFC en Amstelveen Heemraad: club moet per 1 juli 2022 staan

AMSTELVEEN – De voetbalclubs NFC en Amstelveen Heemraad zijn voornemens om te fuseren. Per 1 juli 2022 moet er een allround club staan met afdelingen voor zaterdag, zondag, dames en mensen met een beperking (G-voetbal).

Het uiteindelijk doel is om minimaal 1.000 leden te hebben zodat de club professioneel kan worden gerund met hulp van vrijwilligers. Ook wordt in de huidige plannen een accent gelegd op een club waar zowel Nederlandse als internationale gezinnen zich thuisvoelen.

De voetbalclubs die aan de Sportlaan zijn gevestigd, werden al meerdere keren in verband gebracht met een fusie. Zo liep bijvoorbeeld een voorgenomen fusie tussen Amstelveen Heemraad en RKAVIC (sportpark Escapade) spaak. De meest voor de hand liggende fusie tussen NFC en Amstelveen Heemraad lijkt nu echter dichterbij dan ooit.

De beide algemene ledenvergaderingen van de club zijn al akkoord gegaan om een fusievoorstel voor te bereiden. Daarvoor worden nu diverse commissies in het leven geroepen. De bevindingen en aanbevelingen van deze commissies worden uiteindelijk meegenomen in het definitieve fusievoorstel.

Streefdatum 1 juli 2022

De verwachting is dat begin 2022 de leden van beide clubs hun oordeel kunnen vellen over het plan door middel van een stemming. Indien bij beide clubs een meerderheid voor is, kan de nieuwe club per 1 juli 2022 het levenslicht zien.

Zowel NFC als Amstelveen Heemraad hebben een rijk verleden. Beide ploegen hebben in de hoogste amateurcompetities gespeeld. Kostas Lamprou en Robbert Schilder hebben bijvoorbeeld bij Amstelveen Heemraad gevoetbald en Johnny van ’t Schip en Erik de Haan balden op de velden van NFC.

Update 14-5: Over de locatie waar de fusievereniging gaat spelen, is nog geen besluit genomen. Dit besluit ligt ook bij gemeente Amstelveen, laat de voorzitter van Amstelveen Heemraad weten.

Mobiele versie afsluiten