HomeAmstelvenersPeter R. de Vries was een echte NFC'er: 'Hij kon best redelijk...

Peter R. de Vries was een echte NFC’er: ‘Hij kon best redelijk keepen maar het was niet top’

AMSTELVEEN – De vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries groeide op in Amstelveen. Hij woonde zijn hele jeugd aan Borssenburg en in het steegje achter zijn ouderlijk huis staat in de muur ‘Peter’ en de naam van zijn favoriete voetbalclub ‘Ajax’ gekerfd. Zijn plaatselijke favoriete vereniging was NFC.

De Vries voetbalde vanaf zijn twaalfde bij de clubs en speelde jarenlang samen met Ton van Saarloos. Ook hij reageert vol verbazing op het nieuws dat zijn oude teamgenoot overleden is na de aanslag vorige week: “Ik vind het verschrikkelijk. Niet alleen omdat het om Peter gaat, maar dat iemand überhaupt in staat is iemand dood te schieten.”

‘Hij had nooit een grote mond’

Ton stond in de spits toen hij samen met Peter voetbalde. “Hij stond altijd op doel”, vertelt Van Saarloos vandaag. “Hij kon best wel redelijk keepen. Het was niet top, maar dat was ik ook niet.” Ton herinnert zijn oud-teamgenoot als een hele rustige jongen. “Hij was toen al heel erg groot en had een statige uitstraling, maar hij had geen grote mond. Als je dan ziet wat er van hem geworden is denk je: ‘Die jongen heeft zich aardig ontwikkeld’.”

Op de elftalfoto uit de A-junioren bovenaan dit artikel staat Peter R. De Vries als doelman. Voorzitter van de vereniging Daniël Gaulard vertelt dat zij ongetwijfeld nog iets gaan organiseren naar aanleiding van de dood van Peter R. De Vries. “Het zou kunnen dat wij iets op de website plaatsen of iets in de vorm van een bijeenkomst gaan doen.”

Foto('s):Foto via NFC
Niels van Steijn
Niels van Steijn
Niels van Steijn houdt voor NH NIeuws hoofdzakelijk de gang van zaken in de gemeente Haarlemmermeer in de gaten. Maar hij opereert ook in het gebied Amstelland en signaleert daar nieuws wat voor de Amstelvener interessant kan zijn.

AANRADERS