Home112Peter R. de Vries: misdaadjournalist met Amstelveense roots

Peter R. de Vries: misdaadjournalist met Amstelveense roots

AMSTELVEEN – Misdaadverslaggever en ‘beroemde Amstelvener’ Peter R. de Vries is vandaag overleden. De Vries werd 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsdwarsstraat en heeft ruim een week gevochten voor zijn leven. Hij is 64 jaar geworden

Peter Rudolf de Vries stak zijn liefde voor Amstelveen nooit onder stoelen of banken. Hier groeide hij op. Hier voetbalde hij bij NFC. Hier nam hij zijn vriendjes mee om te spelen of te werken op het terrein van de kruitfabriek in Amstelveen of Muiden. Zijn vader was daar immers directeur. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries kende een heerlijke jeugd in Amstelveen.

De misdaadverslaggever werd geboren in Aalsmeer maar groeide op in onze gemeente. Hij woonde maar liefst 23 jaar aan Borssenburg in Elsrijk. Met liefde wilde hij nog weleens verhalen over de mooie jeugd die hij hier heeft beleefd. De Vries toonde altijd veel respect voor de mensen die in zijn jeugd een rol hadden gespeeld.

Beroemde Amstelvener

Zo was hij was in de jaren ’70 vriend geworden van Henk Godthelp die later chef redactie werd van het Amstelveens Nieuwsblad. De twee gingen samen op vakantie, vierden oud&nieuw bij elkaar en kenden ook een gemeenschappelijke interesse voor journalistiek.

“Ik werd een beroemde Amstelvener en Henk werd beroemd in Amstelveen,” vertelde De Vries bij de presentatie van het postuum uitgeven boek ‘Slapen op je tenen’ van Godthelp in 2016.

Tegenwoordig kende De Vries Amstelveen voornamelijk van de moordaanslagen die hier worden gepleegd. Zo werd zijn vriend Cor van Hout doodgeschoten in de Amstelveense Dorpsstraat.

Hieronder: De speech van Peter R. de Vries tijdens de onthulling van het boek van zijn jeugdvriend Henk Godthelp (vanaf 24.00 min).

Lees ook: Wildwestverhaal over neersteken zus Holleeder door politie ontkracht

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS