HomeWijkenKeizer KarelparkPersoonlijke huiswerkbegeleiding voor kinderen groep 7 en 8 met anderstalige ouders

Persoonlijke huiswerkbegeleiding voor kinderen groep 7 en 8 met anderstalige ouders

KEIZER KARELPARK – Kinderen uit groep 7 en 8 die thuis geen Nederlands spreken, kunnen terecht bij het Huiswerkpunt. Als één of beide ouders een niet-Nederlandse achtergrond hebben kunnen ze elke maandagmiddag na school terecht in de Buurtkamer aan de Lindenlaan.

Hoewel de kinderen zelf vrij behendig zijn in de Nederlandse taal, lopen sommigen tegen een beperkte woordenschat aan. Ze krijgen in de Buurtkamer 1-op-1 begeleiding van een vrijwilliger.

Verslaggever Sander Huisman ging op pad om te praten met de co rdinator Huub Philippens. Ook sprak hij leerlingen en wat vrijwilligers.

Er wordt hard gewerkt in het lokaal. De werkjes hebben niet altijd te maken met taal, er wordt ook flink gerekend in de ruimte bij de Buurtkamer. De kinderen moeten na de maandenlange stop door de coronamaatrdegelen de weg naar de huiswerkbegeleiding weer even vinden. Uiteindelijk zijn er 6 meiden aanwezig die allemaal aan een tafel zitten met een vrijwilliger.

Enthousiaste kinderen

Huub Philippens begeleidt zowel de vrijwilligers als de leerlingen. Als de leerling zelf geen huiswerk bij zich heeft, zijn er genoeg methodes en boeken aanwezig om met taalontwikkeling bezig te zijn. Het Huiswerkpunt werd ooit opgezet door een student. Na een aantal voorgangers, trekt Huub nu de kar en valt het geheel onder de paraplu van de Taalvijver.

Het zijn opvallend veel meisjes die zich laten bijspijkeren bij het Huiswerkpunt. Wat dat zegt spreekt Huub niet hardop uit. Vaak worden de leerlingen gesteund door hun fanatieke ambitieuze ouders die het beste met hun kind voorhebben. Een meerdere leerlingen die aanwezig zijn, zijn na de eerste huiswerkles ook enthousiast. Meerderen vinden het zelfs jammer dat ze moeten stoppen na groep 8. Ze hebben er echt wat aan. Iets dat Huub vooral ook benoemd als zelfvertrouwen.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in Keizer Karelpark

AANRADERS