HomeGemeenteraadsverkiezingen 2022Patrick Adriaans lijstrekker bij SP Amstelveen voor gemeenteraadsverkiezingen 2021

Patrick Adriaans lijstrekker bij SP Amstelveen voor gemeenteraadsverkiezingen 2021

AMSTELVEEN – Patrick Adriaans gaat de lijst van de lokale SP aanvoeren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Adriaans staat bekend als de man met de rode pet en zet zich al jarenlang in voor de partij. SP-raadslid Marina Casadei keert niet terug op een verkiesbare plaats.

Plek twee op de lijst van de Socialistische Partij is voor Nora Fakirni. Zij heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de verbetering van haar eigen wijk Bankras/Kostverloren en zit in de cliëntenraad van de Blijfgroep. Tevens maakt zij deel uit van de medezeggenschapsraad van Kinder Campus King.

Nummer drie op de lijst is de zelfstandig ICT-ondernemer Edwin Lima. Zijn kennis over ICT-zaken zijn in een wereld met almaar toenemende digitalisering zijn volgens de partij een welkome aanvulling. 

De nummers vier en vijf op de lijst zijn bekenden binnen de gemeente Amstelveen. Sahra Awad is iemand die zich met hart en ziel inzet voor de SP-hulpdienst. Met name de Eritrese gemeenschap is dankzij haar ondersteuning uit hun schulp weten te kruipen en durven nu veel meer dan voorheen voor hun rechten op te komen.

Wil Roode is een oude bekende en heeft de afgelopen raadsperiode als burgerraadslid het woord gevoerd over onder andere Werk en Inkomen. Zij zet graag haar werkzaamheden als burgerraadslid voort in de komende raadsperiode. Daarnaast blijft zij zich als vrijwilliger inzetten bij zowel de Voedselbank als de SP-hulpdienst.

Speerpunten

Marina Casadei keert dus niet terug op verkiesbare plaats. Zij is ook afdelingsvoorzitter en zal zich meer op de werkzaamheden richten die voortvloeien uit het voorzitterschap. Nazir Husseini keert evenmin terug op de kandidatenlijst. Persoonlijke omstandigheden hebben ertoe bijgedragen dat hij zijn politieke activiteiten heeft neergelegd. De SP-afdeling is hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet als burgerraadslid en tijdens acties.

De SP komt met vijf belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma: wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, bestuurscultuur en natuur en milieu. Waar de SP de nadruk op legt is de noodzaak om te investeren in de zwakkere wijken en niet in de wijken met een hoge mate van zelfredzaamheid. 

De volledige lijst:

 1. Patrick Adriaans
 2. Nora Fakirni
 3. Edwin Lima
 4. Wil Roode
 5. Sahra Awad
 6. Ted Meijaard
 7. Ellen Steijvers
 8. Bart Stam
 9. Nazifa Sakha
 10. Marco Lucas
 11. Gerda Polman
 12. Pierre de Vogel
 13. Jan Wolters
 14. Danielle Lucas-Klok
 15. Huub Philippens
 16. Dick Kolkman
 17. Frank Bikker
 18. Bob Bakker
 19. Marina Casadei
 20. Adriana Glastra van Loon
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS