Home112Passagier over ontruimde Transavia-vlucht: "Er werd nog geschreeuwd, no luggage!"

Passagier over ontruimde Transavia-vlucht: “Er werd nog geschreeuwd, no luggage!”

SCHIPHOL – De Utrechtse Laila (28) was een van de 180 passagiers aan boord van Transavia-vlucht 6730, die de Boeing op Schiphol moesten ontvluchten vanwege een brand in het landingsgestel. Volgens de reiziger ontstond er verwarring onder de passagiers en duurde het even voordat iedereen zich realiseerde wat er aan de hand was.

Het toestel, een Boeing 737-800 van Transavia, was rond 13.15 geland op de Polderbaan van Schiphol. Zowel Transavia als de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand, maar vermoedelijk ontstond de brand pas na de landing in een van de wielen van het vliegtuig. Laila zat achterin het vliegtuig, dat afkomstig was uit Sevilla.

Lees ook: Vliegtuig Transavia op Schiphol ontruimd na kleine brand in landingsgestel

Volgens de Utrechtse hadden de passagiers voorin het toestel het eerder door dat er ontruimd moest worden. “Toen werd er geschreeuwd: No luggage, no luggage!”, vertelt Laila aan NH Nieuws. Pas op dat moment had ze door dat ze zo snel mogelijk uit het vliegtuig moest zien te komen. Laila verlaat vervolgens zonder handbagage de Boeing via de glijbaan aan de achterzijde van het toestel.

Geschrokken

Laila vertelt dat ze erg schrok toen ze doorhad dat het menens was, maar de schrik nam ook snel af. “We zijn met bussen naar een wachtruimte gebracht. De bemanning van de vlucht kwam daar ook naartoe om met ons te praten en iedereen gerust te stellen.” Terwijl Laila met onze mediapartner NH Nieuws belt wordt er al omgeroepen dat er bussen komen om de passagiers naar de bagagehal te brengen. Laila kan bijna naar huis.

Transavia laat NH Nieuws weten dat er twee inzittenden lichtgewond zijn geraakt. Laila vermoedt dat het om twee oudere passagiers gaat: “Een had een schaafwond, de ander kreeg verband om een enkel.”

Foto('s):Laila
Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS