HomePolitiekBVNL AmstelveenPartij Wybren van Haga gaat meedoen met Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen

Partij Wybren van Haga gaat meedoen met Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen

AMSTELVEEN – Belang van Nederland (BVNL), de partij van oud VVD- en FVD-kamerlid Wybren van Haga, is voornemens mee te doen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen. De lokale afdeling van BVNL is gisteravond opgericht. Amstelvener en landelijk bestuurslid Hans van Tellingen is in ieder geval lijstduwer.

De Amstelveense BVNL-secretaris Marcel Slabbers laat AAN! weten dat er binnenkort meer informatie wordt gegeven over de nieuwe lokale afdeling van de partij.: “Maar we gaan absoluut meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen.”

Lees ook: Herbert Raat (VVD) sluit BVNL niet op voorhand uit

Slabbers zelf typeert BVNL als een liberale partij die oude VVD-tijden uit de jaren tachtig weer willen laten herleven. Een Amstelveen partijprogramma is er nog niet maar punten uit het landelijk programma zijn:

  • Hervorming en verkleining van de ambtelijke organisatie
  • Stoppen met het overdragen van macht aan de EU
  • Er moet een nationale politieke discussie worden gevoerd over bevolkingspolitiek. Nederland kan immers, gezien zijn kleine oppervlakte en hoge bevolkingsdichtheid, qua inwoners niet onbeperkt blijven groeien, gezien de druk op ruimte, milieu, woningen, maatschappij en sociale voorzieningen
  • Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van kinderen en niet de overheid
  • Migratiestop om sociale voorzieningen betaalbaar te houden
  • Uitstekende zorg als basisvoorwaarde voor een efficiënte en slagvaardige samenleving
  • Investeren in ”leefbaarheid” van wijken. De wijkagent weer terug in de wijk
  • Het eigen huizenbezit stimuleren. Het eigen huis moet een veilige basis zijn. Geen ozb-verhoging meer, afschaf eigen woningforfait, en geen villatax;
  • Essentiële beroepen moeten structureel meer betaald krijgen. Politie, militairen, docenten en zorgmedewerkers worden nu onderbetaald en dat moet veranderen.

Met de komst van BVNL wordt het rechtse gat dat in Amstelveen bestaat door het niet deelnemen van bijvoorbeeld FVD en PVV in Amstelveen opgevuld. Deze twee partijen haalden gezamenlijk 10,7 procent van de stemmen in onze gemeente bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS