HomeSchipholPanoramaterras Schiphol weer dicht, ook afscheid nemen moet weer buiten

Panoramaterras Schiphol weer dicht, ook afscheid nemen moet weer buiten

Het Panoramaterras op Schiphol is vanaf vandaag weer gesloten. Vanwege heringevoerde coronamaatregelen scherpt de luchthaven de regels op en rond de terminals weer aan. Reizigers uitzwaaien of ophalen in de vertrek- en aankomsthallen is voorlopig ook niet meer mogelijk.

Het Panoramaterras was pas een kleine twee maanden geleden weer open gegaan na bouwwerkzaamheden en vanwege de coronamaatregelen. Vanaf vandaag blijft het terras voor onbepaalde tijd dicht.

Op het Panoramaterras van Schiphol hebben bezoekers normaal gesproken uitzicht op de C-, D- en E-pier en op meerdere start- en landingsbanen. Sinds 2011 staat er een Fokker 100 van KLM Cityhopper, waar dagjesmensen een kijkje kunnen nemen in de cabine en cockpit.

Niet meer uitzwaaien

Sinds de aanscherping van de landelijke coronaregels geldt op Schiphol ook weer de anderhalvemeterregel, de mondkapjesplicht en worden familie en vrienden geweerd om binnen te komen uitzwaaien of iemand op te halen. Bij drukte mag Schiphol afwijken van de anderhalvemeterregel en reizigers verzoeken dichter bij elkaar te staan.

Winkels en horeca in het publieke deel van Schiphol gaan -net als in de rest van het land- om 20.00 uur dicht. Achter de paspoort- en beveiligingscontrole mogen cafés en restaurants langer openblijven. Niet-essentiële winkels sluiten daar om 18.00 uur.

Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS