Home A9 Over twee weken meer duidelijkheid over gebruik granuliet bij A9-project

Over twee weken meer duidelijkheid over gebruik granuliet bij A9-project

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om een onderzoeksrapport gevraagd omtrent het gebruik van granuliet bij het A9 project in Amstelveen. De dienst geeft aan twee weken nodig te hebben voor het rapport. 

Lees ook: Gemeente laat gebruik omstreden granuliet bij verbreding A9 onderzoeken

Aan de dienst is gevraagd of er risico’s zijn voor de volksgezondheid en ecologie. Ook moet in het rapport terugkomen op welke locaties in Amstelveen het granuliet wordt toegepast. Als laatste wil de gemeente weten of alle regels voor het toepassen van granuliet zijn gevolgd, of de geleverde certificaten zijn gecontroleerd en of er toezicht is en wordt gehouden bij de uitvoering. 

Rapport over twee weken aangeleverd

De gemeente verwacht het onderzoeksrapport over twee weken te ontvangen. “We willen zo snel mogelijk informatie op tafel,” aldus wethouder A9 Herbert Raat. “Goed dat de Omgevingsdienst op zo’n korte termijn aan de slag gaat met het rapport. Zodra de resultaten bij de gemeente binnen zijn, zullen we een oordeel vellen hierover en online plaatsen zodat de informatie beschikbaar komt voor alle Amstelveners.”

Mobiele versie afsluiten