HomePolitiekAVAOuderencombinatie Amstelveen verdwijnt van het toneel

Ouderencombinatie Amstelveen verdwijnt van het toneel

AMSTELVEEN – De Ouderencombinatie Amstelveen houdt na 22 jaar op te bestaan. De partij gaat samen met Actief voor Amstelveen (AVA). Dat meldt het Amstelveens Nieuwsblad.

De Ouderencombinatie Amstelveen kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws door relletjes en randzaken. Het rommelde voortdurend en dat lijkt de partij uiteindelijk op te breken. Het zoeken naar betrouwbare kandidaten lijkt het grootste struikelblok te zijn geweest. “Met bestuursleden lukte dat wel, maar met raadsleden minder. Voor menigeen gold dat als zij eenmaal hun zetel hadden, ze zich op den duur niet meer voor de partij inzetten zoals het hoort,” zegt voormalig OCA-bestuurder Wim de Mol in het AN.

De Mol doelt natuurlijk op de gebeurtenissen rond wijlen Percy de Robles. Na diverse strubbelingen ging OCA-raadslid De Robles zijn eigen weg en de OCA verloor daarmee haar zetel. Het overlijden van De Robles zorgde dat deze zetel weer terugkwam bij de OCA maar vervangster Danielle Hacquebard liet maar al te vaak verstek gaan bij vergaderingen.

Druk met schoonmaakbedrijf

“Ik heb een druk schoonmaakbedrijf,” zegt ze hierover tegen het AN. “En kort na mijn benoeming vroegen ook privézaken veel aandacht. Dat bleek niet met raadswerk te combineren.”

De komst van Percy de Robles als lijsttrekker binnen de OCA verliep in 2017 ook niet geruisloos. De beoogde lijstrekker Cor Spinhoven werd aan de kant gezet tijdens een ledenvergadering. Spinhoven was destijds woest en betichtte de familie De Robles van een coup.

AmstelveenPlus

Binnen de OCA was net voordat de familie De Robles aantrad voormalig VVD-raadslid Tim Lechner actief. Hij wilde de partij toen omvormen naar AmstelveenPlus. Dit is hem uiteindelijk niet gelukt waarna Lechner eieren voor zijn geld koos en de partij verliet.

Lechner richtte vervolgens AVA op. Inderdaad, de partij waarmee OCA nu samengaat.

Op de foto: Daniëlle Hacquebard (OCA), Ruscha de Jong-de Roos en Michel Becker (AVA).

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS