HomeCultuurOuderen kunnen lekker rocken bij optredens en koor in P60

Ouderen kunnen lekker rocken bij optredens en koor in P60

AMSTELVEEN – Vind je de bingo voor ouderen te suf en weiger je als oudere om achter de geraniums plaats te nemen? Dan is er goed nieuws. P60 en Amstelring Dagbesteding slaan de handen naemloijk ineen en organiseren een cultureel programma speciaal voor senioren; My Generation.

Iedere eerste dinsdagmiddag van de maand heeft er in het café van P60 een optreden plaats dat speciaal voor senioren. De activiteiten zijn ook voor mensen die minder mobiel zijn, of bijvoorbeeld geheugenproblemen hebben.

Vanaf 12 oktober gaat ook het Rockkoor weer van start onder leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. 

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who. 

My Generation Amstelveen
Iedereen kan zich aansluiten. Zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer!  Vanaf 12 oktober 2021 repeteert het koor op de dinsdagmiddagen en is er iedere eerste dinsdag van de maand een cultureel programma in het café van het Poppodium. Het Cultuurcafé is gratis en de koor-repetities kosten €8,00 per keer, inschrijven kan op: www.p60.nl/12-10-2021/senioren-rockkoor-repetitie of aan de kassa van P60. 

Nieuwsgierig geworden en meer weten: Mygeneration@amstelring.nl of nummer 06 14646643 (Misha de Jong)

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS