HomeEvenementenOranjesoes voor Oekraïense vluchtelingen: 'Deze dagen kunnen nogal overweldigend zijn'

Oranjesoes voor Oekraïense vluchtelingen: ‘Deze dagen kunnen nogal overweldigend zijn’

AMSTELVEEN – De in Amstelveen aanwezige Oekraïense vluchtelingen krijgen op Koningsdag een smakelijke traktatie in de vorm van een oranjesoes. De Stichting Amstelveen Oranje deelt de soezen uit naast de traditionele 3.500 tompoucen die jaarlijks de bewoners van de verzorgings- en ouderencentra bereiken.

“We hebben de nieuwe bewoners, door middel van een uitgebreide Oekraïense brief, geïnformeerd over onze nationale feest- en herdenkingsdagen. We kunnen ons voorstellen dat deze dagen voor hen nogal overweldigend kunnen zijn,” realiseert Roland Vos zich namens Amstelveen Oranje.

Traditie

“Tegelijkertijd nemen we hen graag mee in onze tradities. En een oranje gebakje hoort daar wat ons betreft bij,” besluit Vos.

In totaal zullen in Amstelveen ongeveer 4000 mensen op Koningsdag genieten van een oranjegebakje van Stichting Amstelveen Oranje.

Lees ook: Zo hielp één vrouw duizenden vluchtelingen: “Dit is niet het eind van hun leven”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS