Home112Opvallend veel fietsendiefstallen in Amstelveen: 'Misschien is er wel een bende actief'

Opvallend veel fietsendiefstallen in Amstelveen: ‘Misschien is er wel een bende actief’

AMSTELVEEN – Gonnie van Rietschoten, fietsenhandelaar en burgerraadslid van AVA, valt op dat er momenteel een flink aantal fietsen wordt gestolen. Op twitter trok ze daar over aan de bel.

,,Afgelopen week zijn er meerdere bewoners de dupe geworden van fietsendiefstal. Het gaat om minimaal twee diefstallen op Kostverlorenhof, één keer op Westwijk en nog eens twee keer op Groenhof. Ook vandaag, 29 mei zijn er drie fietsen en één accu gestolen nabij de ANWB winkel op het Stadshart. Misschien is er wel een bende actief,” laat Van Rietschoten telefonisch aan ons weten.

Gonnie heeft ook contact gezocht met de politie. Die kunnen momenteel alleen nog niet meer doen dan een belangrijk advies geven. ,,De politie adviseert om je fiets vast te zetten met meerdere sloten. Maar ondanks dat advies worden de fietsen alsnog gestolen,” verzucht Van Rietschoten.

De politie Amstelveen heeft ook al via twitter gereageerd op de situatie. Die laten weten dat de aangiftes van fietsendiefstal meestal online gedaan worden, waardoor de cijfers dus wat later bij hun binnen komen. Desondanks laat de politie weten dat dit onderwerp wordt meegenomen in het wekelijkse overleg met de gemeente.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS