HomeOndernemenOpsteker in lastige tijden: bakker Out maakt beste gevulde speculaas van Noord-Holland

Opsteker in lastige tijden: bakker Out maakt beste gevulde speculaas van Noord-Holland

Dat hadden ze even nodig bij de Ouderkerkse bakker Out. De in Ouder-Amstel wereldberoemde bakkerij maakt namelijk de lekkerste gevulde speculaas van Noord-Holland. Een opsteker die zeer welkom is in een tijd waar de energiekosten van de bakkerij van 3.500 euro stegen naar 20.000 euro.

Bakker Hans Out is zeer blij met de positieve aandacht: “Een warm bad. Zeker in deze tijd waarin we behoorlijk tegenwind hebben. Dit is gewoon een lichtpuntje. We zijn er superblij mee. en kunnen het eindelijk over iets anders hebben en niet alleen over ellende.”

Bijna Nederlands lekkerste

De verkiezing voor het lekkerste gevulde speculaas is in handen van bakkersorganisatie Beko. Er waren een kleine driehonderd inzendingen en het scheelde maar weinig of Out had zich ook bakker van de lekkerste gevulde speculaas in Nederland kunnen noemen.

Ondanks de feestvreugde wil Outs compagnon Edwin Meissen nog wel ingaan op de huidige malaise van de kleine ondernemer. “Energie, grondstoffen, gasprijzen. We hebben er op het ogenblik zwaar last van.”

‘Na twee jaar Covid en met de energiecrisis eroverheen wordt het voor ons heel lastig.’

Edwin Meissen, Bakker Out

Meissen komt er voor uit dat het de komende tijd heel lastig gaat worden. “Gelukkig zijn wij een bedrijf dat 125 bestaat en daardoor hebben we ook een buffertje kunnen opbouwen. Maar na twee jaar Covid en met de energiecrisis eroverheen wordt het voor ons heel lastig.”

Zure appel

Vooralsnog is het voor bakker Out wachten op landelijke of gemeentelijke steun. Al kan de bakkerij geen aanspraak maken op de huidige regeling van het Rijk. Daarvoor zijn de energiekosten die Out betaalt procentueel te laag. Een zure appel voor het bedrijf dat juist de afgelopen jaren er heel veel aan heeft gedaan om duurzaam te worden en daardoor dus minder energie verbruikt.

De enige manier om te blijven overleven is inzetten op de factoren waar ze bij Out wel invloed op hebben: kwaliteit. Want dat is ook de reden waarom de gevulde speculaas in de prijzen is gevallen. Hans Out: “Bij ons gaat het om kwaliteit. Het gaat om procenten verschil maar die maken wel wat uit.”

Deze reportage werd gemaakt in samenwerking met RTVA.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS