HomeWijkenAmsterdamse BosOpruimen ravage in Amsterdamse Bos gaat nog weken duren: "Uitzonderlijke situatie"

Opruimen ravage in Amsterdamse Bos gaat nog weken duren: “Uitzonderlijke situatie”

AMSTELVEEN – De gemeente Amsterdam heeft nog weken nodig om de schade in het Amsterdamse Bos op te ruimen. Het gaat om een ‘uitzonderlijke situatie’ na de stormen van de afgelopen dagen, melden zij aan NH Nieuws. 

Vooral storm Eunice had een enorme kracht. Daar kwam gister ook nog storm Franklin overheen. Het dringende advies aan bezoekers is dan ook nog steeds om weg te blijven. Vier teams zijn de afgelopen dagen non-stop bezig geweest met het ruimen en controleren van bomen en takken in het Amsterdamse Bos.

Wind houdt aan

“De veiligheid van bezoekers is het allerbelangrijkst”, laat woordvoerder Hinke Kappert weten. “Er moeten niet alleen bomen worden geruimd, maar alle bomen die langs paden staan moeten we inspecteren om te kijken of er nog sprake is van los hout.” 

Lees ook: Dringend advies boswachterij: ‘Blijf komende dagen weg uit Amsterdamse Bos’

Door het slechte weer lopen de teams nog steeds veel vertraging op. Vanmiddag is het überhaupt niet veilig om het bos in te gaan. Mogelijk richt de wind vanmiddag opnieuw schade aan. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS