HomeSchipholOpnieuw megadruk op Schiphol: honderden meterslange wachtrijen tot ver buiten de terminals

Opnieuw megadruk op Schiphol: honderden meterslange wachtrijen tot ver buiten de terminals

Het is opnieuw heel druk op Schiphol. Vertrekkende reizigers staan zowel voor de beveiligingscontrole van Vertrekhal 1 als Vertrekhal 3 buiten en onder de tenten in de rij. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de drukte beheersbaarder dan gisteren. Schiphol moest toen luchtvaartmaatschappijen smeken om vluchten te annuleren.

De rij op Schiphol van zondag 11 september

Voor reizigers die in rij staan voelt de drukte helemaal niet ‘beheersbaar’. Een deel uit zijn of haar frustratie op Twitter. Vanuit de rij in Vertrekhal 3 twittert een reiziger over ‘shithole’ in plaatst van Schiphol en vindt dat directeur Dick Benschop moet worden ontslagen.

Een andere reiziger is van mening dat de aandeelhouders, namelijk de rijksoverheid, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, en Aéroports de Paris moeten ingrijpen.

Gisteren ook al druk

Gistermiddag werd het zo druk dat Schiphol de grip op de situatie verloor en bij luchtvaartmaatschappijen moest bedelen om tientallen vluchten te annuleren. Uiteindelijk gaf alleen Easyjet toe aan het verzoek en annuleerde 15 vluchten.

De noodgreep gold alleen voor Vertrekhal 3. Onder andere Corendon en TUI Nederland sloegen de smeekbede in de wind. Volgens Schiphol is er vandaag geen verzoek om vluchten te schrappen gedaan. Uiteindelijk zijn er gisteren 19 vluchten geschrapt.

Doron Sajet
Doron Sajet
Doron Sajet is de luchtvaartexpert van NH Nieuws. Voor AAN! Amstelveen houdt hij ook de situatie rond Schiphol en Amstelveen in de gaten.

AANRADERS