HomeSchipholOpnieuw gigantisch verlies voor Schiphol door corona, herstel is nog bescheiden

Opnieuw gigantisch verlies voor Schiphol door corona, herstel is nog bescheiden

SCHIPHOL – Uit de halfjaarcijfers van Schiphol blijkt dat de pandemie en de bijkomende reisbeperkingen nog steeds flinke invloed hebben op de inkomsten. In de eerste helft van dit jaar hebben de luchthavens die onder Schiphol Group vallen 158 miljoen euro verlies geleden. 

Het verlies van 158 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar, heeft te maken met het aantal reizigers dat fors afnam. Het aantal passagiers op Schiphol daalde met 57.1 procent (5.6 miljoen euro) en het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol daalde met 25.8 procent (86.037 miljoen euro). 

Wel was er een stijging binnen het vrachtvolume (27.7 procent). Verder heeft Schiphol de totale bedrijfslasten met 20 procent verlaagd door kosten te besparen op onder andere diensten en contracten. 

Herstel

Het herstel van het luchtverkeer is op dit moment nog ‘bescheiden’. “Door de hogere vaccinatiegraad en de geleidelijke opheffing van reisbeperkingen zijn wij gematigd positief voor het tweede halfjaar. In de tussentijd blijven wij investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening en de kwaliteit van de leefomgeving, waarmee we invulling geven aan ‘building back better'”, aldus CEO Dick Benschop van Royal Schiphol Group. 

Schiphol verwacht dat de passagiersaantallen op zijn vroegst in 2024 op het ‘oude niveau’ van pre-corona zullen zijn. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS