Home 112 Opnieuw flinke brand in studentenflat Uilenstede

Opnieuw flinke brand in studentenflat Uilenstede

AMSTELVEEN – In een studentenflat in Uilenstede is vanmorgen wederom een flinke brand uitgebroken. De gehele flat moest worden ontruimd. In februari van dit jaar was er ook al een flinke brand, waarna er discussie heerste over de brandveiligheid in de studentenflats.

De brandweer werd rond half vijf vanmorgen opgeroepen voor de brand en was snel bij de studentenflat. De brand zou zijn geweest op de twaalfde verdieping, maar de gehele flat was vanwege de rook ontruimd. Bewoners moesten ongeveer een uur buiten wachten.

Rond half zes mochten de bewoners van de niet getroffen verdiepingen weer terug naar hun woningen. Voor de bewoners van de twaalfde verdieping wordt nog naar een oplossing gekeken.

De brand in Februari van dit jaar zorgde voor een flinke discussie over de brandveiligheid in de studentenflats. Studentenhuisvester DUWO maakte, na kritiek van de gemeente, een actieplan om de brandveiligheid te bevorderen. Zo zouden er in elke studentenwoning rookmelders komen voor aanvang van het collegejaar 2021-2022. Een student die halsoverkop zijn woning moest verlaten liet tegenover een verslaggeefster van AAN! weten dat er in deze flat nog geen rookmelders hingen.

De brandweer laat via twitter weten dat de brand vanmorgen is ontstaan in een bankstel. Bij de brand ademden drie mensen rook in, deze zijn nagekeken door het ambulancepersoneel.

Mobiele versie afsluiten