HomeCultuurOpen Dag SAKB 4 september: Veel activiteiten en lekkere hapjes

Open Dag SAKB 4 september: Veel activiteiten en lekkere hapjes

In de gebouwen van SAKB KunstLokaal en OntmoetingLokaal aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 vinden zondag 4 september van 12.00 uur tot 17.00 uur tal van activiteiten en presentaties plaats.

SAKB KunstLokaal verzorgt cursussen op creatief gebied: schilderen, fotograferen, aquarelleren, beeldhouwen, schrijven en kindercursussen. De docenten laten deze dag het publiek ervaren wat het is om creatief bezig te zijn. Bezoekers kunnen vragen stellen, zelf meedoen en genieten van wat er te zien en te horen valt.

De belangrijkste partner van SAKB KunstLokaal is JACOP, de naam van de Japanse Gemeenschap in Amstelveen. “Het is leuk om zo’n feestelijke dag samen vorm te geven, zodat er ook interessante Japanse workshops en demonstraties zijn,” aldus de SAKB.

Japans bloemschikken

Een greep uit de activiteiten: bloemen of bomen tekenen, portrettekenen, aquarelleren, creatief schrijven, grafisch werken, origami, kalligraferen, soroban (Japans rekenen), T-shirts bedrukken, ikabana (Japans bloemschikken). En dan zijn er de kinderactiviteiten, zoals raamschilderen, en is er een speelmogelijkheid voor de jongste kinderen.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Aan de achterkant van het gebouw (even omlopen dus) is Sabo gevestigd, een kantine waar Japanse vrijwilligers lekkere Japanse specialiteiten klaarmaken. “Leuk om mee kennis te maken, je kunt er vaak overdag terecht om er te eten of eten te halen.”

“Je bent de hele middag welkom en je kunt ter plekke beslissen waar je aan mee wilt doen. Heb je maar een beperkte tijd tot je beschikking, dan kun je op de websites van SAKB KunstLokaal en JACOP zien hoe laat de diverse activiteiten gepland staan en je komst daaraan aanpassen,” aldus de organisatie.

Het wordt hoe dan ook een gezellige dag met veel ontmoetingen.Zie: www.sakb.nl en www.jacopholland.nl

AANRADERS