Home112Op Schiphol ontsnapte hond Pandora na week weer teruggevonden

Op Schiphol ontsnapte hond Pandora na week weer teruggevonden

SCHIPHOL – Pandora, de tweejarige Stafford die een week geleden spoorloos verdween op Schiphol nadat hij ontsnapte uit het dierenhotel, is terug. De hond werd zondag teruggevonden door Tony Pereira, de vader van een van de baasjes. Hij haalt opgelucht adem na een week van zoeken naar de viervoeter. 

Pandora raakte zoek na een tussenstop van een lange vlucht van Johannesburg naar Dublin. Het ging mis toen een medewerker van het dierenhotel het beestje uit haar kennel haalde voor een plasje, maar daarvoor vergat de deur naar het platform dicht te doen. Pandora nam de benen en was spoorloos

De afgelopen week werd er met man en macht gezocht naar de viervoeter. Tony Pereira, vader van een van de baasjes, kwam over vanuit Ierland om mee te helpen met zoeken, de twee baasjes zelf loofden een beloning uit van duizend euro. 

Weer gevonden

Na een week onzekerheid is Pandora weer terug. De viervoeter werd vandaag gevonden rond het terrein van fastfoodketen MacDonalds, onder de rook van de Kaagbaan. Daar werd de afgelopen dagen ook al naar haar gezocht, onder meer door tientallen vrijwilligers van Hulpgroep Vermiste Honden NH/ZH. Pandora werd gevonden door Tony zelf, waardoor de duizend euro beloning niet uitgekeerd hoeft te worden. 

Het duurt nog wel even voordat haar baasjes Pandora weer in de armen kunnen sluiten. De hond is teruggebracht naar het KLM Dierenhotel, waar ze nu wacht op een vlucht naar Dublin. Pandora moet wel eerst in quarantaine. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS