HomeAmstelvenersOok in Amstelveen toename vraag reanimatiecursussen na drama Eriksen

Ook in Amstelveen toename vraag reanimatiecursussen na drama Eriksen

AMSTELVEEN – De dramatische hartstilstand van de Deense voetballer Cristian Eriksen leidt ook in onze woonplaats tot een stijging van de inschrijvingen bij reanimatiecursussen. Dat bevestigt Wernald van den Ancker van Fire & Medical Safety uit Amstelveen.

“Eigenlijk al direct na de wedstrijd kwamen de eerste informatievragen over een cursus binnen en van collega-instructeurs hoor ik hetzelfde,” zegt Van den Ancker die naast reanimatie-instructeur ook ambulancechauffeur is.

De deskundige Van den Ancker vindt het -ondanks de trieste aanleiding- fijn dat de belangstelling voor de cursussen is toegenomen. Wel heeft hij het advies bij de zoektocht naar een geschikte organisatie: “Het belangrijke is om een cursus te volgen bij een instantie die les geeft volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Dan weet je zeker dat je goed les krijgt en ontvang je ook een erkend diploma.”

De aandacht voor reanimeren is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. In Amstelveen hangen steeds meer defibrillatoren op openbare plekken. Dit wordt vaak bewerkstelligd door buurtinitiatieven die ondersteund worden door gemeentelijke subsidies. Uit onderzoek van het Rode Kruis is echter gebleken dat driekwart van de Nederlanders niet weet hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand en dus ook niet hoe ze met een defibrillator moeten omgaan.

Nadat mensen een reanimatiecursus succesvol hebben doorlopen, is het ook mogelijk om zich aan te melden bij HartslagNU. Met behulp van deze app kunnen zogenoemde 'burgerhulpverleners' door de meldkamer ambulance worden opgeroepen voor echte reanimaties in de buurt, om de tijd te overbruggen die ambulance en brandweer nodig hebben om naar de melding toe te rijden. Kijk voor meer informatie op hartslagnu.nl
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS