HomeArm in AmstelveenOok gratis openbaar vervoer van GVB in daluren voor ouderen met laag...

Ook gratis openbaar vervoer van GVB in daluren voor ouderen met laag inkomen

AMSTELVEEN – Om ouderen die moeten rondkomen van een laag inkomen tegemoet te komen, kunnen deze in de daluren gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in en omAmstelveen. Gratis vervoer voor deze doelgroep was al mogelijk met de bussen van Connexxion. De regeling geldt nu ook voor de tram, bus en metro van het GVB.

“Door deze regeling kunnen ouderen met een laag inkomen gebruik maken van een groter gratis aanbod van openbaar vervoer. De gemeente verwacht dat meer dan 250 ouderen gebruik kunnen maken van deze gratis openbaar-vervoerregeling. Zo kunnen deze minima beter mee blijven doen in de maatschappij,” geeft wethouder Marijn van Ballegooijen aan.

Amstelveners komen in aanmerking voor de regeling gratis openbaar vervoer (OV) voor ouderen als ze:

  • 65 jaar of ouder zijn 
  • een laag inkomen hebben
  • In het bezit zijn van een geldige persoonlijke OV-chipkaart met naam, pasfoto en geboortedatum 
  • Er geen gebruik wordt gemaakt van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie.

Als inwoners voldoen aan de voorwaarden en de aanvraag akkoord is, zorgt de gemeente er samen met Connexxion en GVB voor dat het abonnement klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. 

Mensen die al via de regeling van de gemeente gratis reizen met Connexxion hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen om gratis te kunnen reizen met GVB. Het abonnement van GVB is voor hen al klaargezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Het abonnement moet men alleen zelf nog op de OV-chipkaart laden.

Meer informatie 

Meer informatie vindt je op www.amstelveen.nl/minima onder Regeling gratis openbaar vervoer 65-plus of neem contact op via het Amstelveenloket (020) 540 49 11.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS