Home112Ook Amstelveense politieteams ingezet bij gijzeling Amsterdamse Apple Store

Ook Amstelveense politieteams ingezet bij gijzeling Amsterdamse Apple Store

AMSTELVEEN – Drie Amstelveense eenheden hebben gisteravond geassisteerd bij de bizarre gijzeling die plaatshad in de Apple Store aan het Leidseplein. De Amstelveense agenten werkten mee aan de bewaking van afzettingen en plaats delict. “Het was een dienst om over na te praten,” laat de Amstelveens politie weten op twitter.

Een 27-jarige Amsterdammer startte gisteren een gijzeling de Applel Store die enkele uren zou duren. Hierbij droeg hij explosieven en bedreigde een 44-jarige Bulgaar. Toen de gijzelaar uit Bulgarije een door een robot gebracht flesje water mocht pakken, ontsnapte hij met de gijzelnemer in zijn kielzog. Deze werd door de politie aangereden en kon na onderzoek van de explosieven worden aangehouden. De dader moest wel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie oogst zowel in binnen- als buitenland lof voor het accurate optreden en de manier waarop de gijzeling is beëindigd.

Foto('s):VNL NIeuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS